2014. július 5., szombat

Liebster Award díjat kapott a Megtanulok hollandul blog

Néhány nappal ezelőtt érkezett a levél, amiben szponzorom, kedves barátom, Faragóné Keserű Judit értesített arról, hogy az ő egyik választottja a Liebster Award vándordíjra a Megtanulok hollandul blogom.

Nagyon szépen köszönöm.


Mi a Liebster Award?

Blogírók közötti vándordíj, amivel a blogírók elismerik egymás blogját, annak értékét, és népszerűsítik is, mert arra érdemesnek tartják tartalma és hasznossága miatt.

Ki kaphatja meg a Liebster Award vándordíjat?

Bármely általunk olvasott blogíró megkaphatja, akinek szívesen olvassuk a blogját.

Milyen feladatokat kell teljesítenie a díjazottnak?

  • A kapott kérdésekre válaszoljon.
  • Ő maga is válasszon ki 5-11 blogot, amit szívesen értékel és díjaz a Liebster Award vándordíjjal.
  • Tegyen fel az általa díjazott blogíróknak 5 új kérdést.

Judit kérdései a Megtanulok hollandul blogról és rólam

  1. Miért és mióta írod a blogod?
  2. Mivel foglalkozol a blogodban? Milyen témákról írsz szívesen?
  3. Meséld el egy álmod, célod, amit nagyon szeretnél elérni!
  4. Ha bárhol élhetnél a világon, hol élnél?
  5. Milyen kávét iszol és hogyan szereted? (Írhatsz márkát, vagy tejjel, cukorral, feketén stb.)

A válaszaim

1. Az első bejegyzés június 12-én íródott ebben a blogban. Mert valami óriási vágy ébredt bennem a holland nyelv iránt a holland kávés oldalam elindításának pillanatában.
Számomra is meglepő volt. Egyébként is szeretek idegen nyelvekkel foglalkozni (német, angol, orosz, spanyol), de még a spanyol iránt sem éreztem ekkora vágyat sosem, mint most a hollanddal kapcsolatban. Ráadásul van holland barátunk, kb. 1999 óta, de még ez sem inspirált korábban.

Arra gondoltam, hogy teljesen kezdőként (bár az írott szövegeket a német és angol tudásom alapján elég jól értem) nem lesz haszontalan blogot vezetnem a haladásról, közben tippeket is megoszthatok a hozzám hasonló kezdőkkel.

Másrészt jó színtér a blog arra is, hogy a holland nyelvű kávés oldalamat, a DXN-ben rejlő lehetőségeket másoknak is megmutassam.

2. A Megtanulok hollandul blog - ahogy a neve is mutatja - alapvetően arról szól, hogy megtanulok hollandul. Ingyenes holland leckék formájában megosztom a haladásom, a tippjeim és tanulási trükkjeim, a hasznosnak talált oldalak linkjeit, miközben én is sok információval leszek gazdagabb a nyelvtanulás területén.

3. Most épp az az aktuális álom, cél - szigorúan a holland tanulással és a bloggal kapcsolatban -, hogy az év végére minimum a társalgási alapokat elsajátítsam, illetve amint lehetőség adódik, Hollandiában töltsek ismét pár napot. Talán szeptember végén sikerül (Gödöllő és Wageningen testvérvárosok, a hazai küldöttség akkor utazik újra Hollandiába). Ezzel együtt az is cél, hogy menet közben holland kapcsolatokat építsek a meglévő ismerősökön keresztül, és minél többeknek megmutassam a gezonde koffie-t:)

4. Talán épp Hollandia? A vágyaimban régóta Peru van...



DXN 3in1. Ajánlom szeretettel. 




Dr.Farkas Anikó
kreatív nevelő, sikertréner
DXN Star Ruby 
http://www.gezondekoffie.dxnnet.com/
www.kavefuggovagyok.dxn.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése